Buurtfeest

Hoe een buurtfeest organiseren?

Babyborrel

Meer en meer worden er buurtfeesten georganiseerd in buurten, wijken en straten. Heel leuk om uw buren op een aangename manier te leren kennen en ook de betrokkenheid bij de buurt te vergroten.

Deze kleinschalige feestinitiatieven worden door de lokale overheid en de gemeenschapsoverheid ondersteund met subsidies. De overheid stimuleert dit gebeuren door feestcheques en feestsubsidies aan te bieden. De administratieve rompslomp om beroep te doen op deze financiele ondersteuning werd ook eenvoudiger gemaakt. Op de website van uw gemeente of stad kan u hierover meer informatie terugvinden.

Ook bij de Vlaamse gemeenschap kan u terecht voor subsidies en dit naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 juli. U kan enkel beroep doen op deze subsidie wanneer uw feest.plaatsvindt tussen 1 en 11 juli. Meer info kan u terugvinden op de website van Vlaanderen feest.

Een buurtfeest kan u best tijdig organiseren. Een datum kiezen die voor iedereen geschikt is kan u best door een Doodle aan te maken. Wanneer er een feestdatum vastgelegd is kan u op zoek naar een goede catering of traiteur die een heerlijke maaltijd komt bereiden. Om uw buurtfeest te organiseren moeten ook allerlei andere zaken geregeld worden zoals; uitnodigingen, feestlocatie, financiele regeling, muziek, drank en enkele helpende handen. Probeer een buurtfeest vooral leuk en gezellig te houden zonder

Spaanse traiteur

Als professionele traiteur verzorgen wij paella en tapas catering op uw buurtfeest. Afsluiten kan met een heerlijk dessertenbuffet. Ook voor de bijhorende Spaanse dranken kunnen wij zorgen.

Orginele feest ideeën en activiteiten

Daar wij reeds vele buurtfeesten verzorgd hebben viel het ons op dat er af en toe leuke activiteiten op het programma stonden. Vooral voor de kinderen is het aangeraden om voor de nodige animatie te zorgen.


Hieronder geven we een opsomming van deze ideeën of activiteiten.

Tip: Zorg ervoor dat kinderen zoveel mogelijk samenspelen. Wanneer het slecht weer is zorg dan voor een droog alternatief.