Doopfeest

Inwijding in de geloofsgemeenschap

Doopfeest

Wanneer u uw kindje (of baby) laat dopen neemt u een belangrijke beslissing in de naam van uw zoon of dochter. De dopeling zal met doopwater besprenkeld worden waarbij de priester de volgende woorden zal opzeggen: "Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest". Nu is de dopeling een christen.

Na dit sacrament volgt het doopfeest waarbij men met de genodigden het doopsel zal vieren. De organisatie van het doopfeest is niet zo eenvoudig. Er moeten allerlei zaken geregeld worden zoals; een doopkleed, doopkaars, aandenkingskaartjes, fotograaf en een cateraar om de genodigden een hapje en een drankje aan te bieden.

Spaanse traiteur

Als professionele traiteur verzorgen wij paella en tapas catering op uw doopfeest. Afsluiten kan met een heerlijk dessertenbuffet. Ook voor de bijhorende dranken kunnen wij zorgen.

Orginele feest ideeën en activiteiten

Daar wij reeds vele doopfeesten verzorgd hebben viel het ons op dat er af en toe leuke activiteiten op het programma stonden. Vooral voor de kinderen is het aangeraden om voor een beetje afleiding te zorgen.


Hieronder geven we een opsomming van deze ideeën of activiteiten.

Tip: Zorg ervoor dat kinderen zoveel mogelijk samenspelen. Wanneer het slecht weer is zorg dan voor een alternatief.