Albóndigas

Albóndigas zijn Spaanse vleesballetjes in tomatensaus en is één van de enorm populaire tapas in Spanje. U kan dit gerechtje eveneens terugvinden als hoofdgerecht in sommige plaatsen in Spanje.

Ingrediënten

  • 0,5 kg rundsvlees
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 100 gr. pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 kg tomaten
  • 100 gr. bloem
  • 1 takje tijm

Bereiding

  1. Schil en hak de uien fijn. snij het teentje knoflook fijn.
  2. Snijd met een mes een kruis in de tomaten en kook ze vervolgens 2 minuten in kokend water. Laat ze vervolgens schrikken in koud water waarna je ze eenvoudig kan ontvellen.
  3. Snijd de tomaten in twee stukken en verwijder de pitjes. Het vruchtvlees hak je vervolgens fijn.
  4. Fruit de blokjes ui aan in olijfolie. Voeg de blokjes tomaat, de knoflook en het takje tijm toe en laat dit 13 minuten sudderen.
  5. Hak het vlees fijn en meng hieronder de pijnboompitten, het ei en de gehakte ui met wat peper en zout.
  6. Rol vervolgens kleine balletjes van het vleesmengsel en wentel deze in een beetje bloem.
  7. Bak de balletjes vervolgens goudbruin in olijfolie.
  8. Voeg vervolgens de balletjes bij het tomatenmengsel en laat dit nog 10 minuten sudderen.
  9. Dit gerecht kan koud of warm geserveerd worden.
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?