Paella de marisco

Paella de marisco is een paella met zeevruchten en één van de meest typische gerechten voor de gastronomie van de Valenciaanse kust. De grondstof van de Valenciaanse Gemeenschap, is gebaseerd op groenten uit de tuin en de visserij in de Middellandse Zee.

Ingrediënten

  • 400 gram Bomba rijst
  • 250 gram pijlinktvis
  • 250 gram inktvisringen
  • 8 gambas
  • 4 rivierkreeftjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels tomatenpuree
  • 1 draadje Saffraan
  • 1,5liter visbouillon
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel zout

Bereiding

  1. Hak de inktvis en pijlinktvis in blokjes.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de gambas gedurende één minuut, haal ze uit de pan en leg ze even opzij.
  3. Roerbak in dezelfde olie de inktvis en pijlinktvis tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg vervolgens de tomaten en twee fijngehakte teentjes knoflook toe en bak het geheel.
  5. Voeg de rijst toe en giet hierbij onmiddelijk de bouillon en roer eenmaal om. Als dat niet beschikbaar is, wordt vervangen door een snufje kleurstof.
  6. Laat de paella op een hoog vuur koken en voeg er een snufje zout aan toe.
  7. Laat 10 minuten koken. Schik vervolgens de gambas op de rijst en kook nog 5 minuten, totdat de bouillon volledig is opgenomen door de rijst.
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?