Paellea de verduras


Paellea de verduras

Deze paella is de vegetarische variant op het populaire Spaanse gerecht. Zoals verwacht bestaat deze paella hoofdzakelijk uit groenten en rijst.

Ingrediënten


  • 350 gram Bomba rijst
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 100 g sperziebonen
  • 1 tomaat
  • 150 g bevroren erwten
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 / 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 / 4 theelepel cayennepeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 draadjes saffraan
  • Peterselie
  • 3.1 / 2 kopjes groentebouillon
  • Zoutl
  • Olie

Bereiding


  1. Was de groenten grondig, en snij deze in vierkante blokjes.
  2. Verhit de olie in de pan en bak de ui glazig.
  3. Voeg alle groenten met uitzondering van de knoflook toe, en bak deze gedurende 15 minuten.
  4. Voeg de paprika’s toe en meng goed met de groenten.
  5. Voeg de rijst toe, onder voortdurend roeren, totdat deze begint transparant te worden.
  6. Plet de knoflook en voeg deze samen met de peterselie en saffraan toe aan de rijst.
  7. Giet de hete bouillon (bouillon is gelijk aan twee maal volume rijst) op de rijst en groenten.
  8. Voeg de kruiden toe.
  9. Kook gedurende 20 minuten of totdat de rijst gaar is. Laat de paella een paar minuten voor het serveren even rusten.