Buurtfeest

Buurtfeest organiseren

Smakelijk genieten met je buren

Bied de genodigden een hapje en een drankje aan

Meer en meer worden er buurtfeesten georganiseerd in buurten, wijken en straten. Heel leuk om je buren op een aangename manier te leren kennen en ook de betrokkenheid bij de buurt te vergroten.

Deze kleinschalige feestinitiatieven worden door de lokale overheid en de gemeenschapsoverheid ondersteund met subsidies. De overheid stimuleert dit gebeuren door feestcheques en feestsubsidies aan te bieden. De administratieve rompslomp om beroep te doen op deze financiele ondersteuning werd ook eenvoudiger gemaakt. Op de website van jouw gemeente of stad kan je hierover meer informatie terugvinden.

Ook bij de Vlaamse gemeenschap kan je terecht voor subsidies en dit naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 juli. Je kan enkel beroep doen op deze subsidie wanneer jouw feest plaatsvindt tussen 1 en 11 juli. Meer info kan je terugvinden op de website van Vlaanderen feest.

Een buurtfeest kan je best tijdig organiseren. Een datum kiezen die voor iedereen geschikt is het eenvoudigste door een Doodle aan te maken. Wanneer er een feestdatum vastgelegd is kan je op zoek naar een goede catering of traiteur die een heerlijke maaltijd komt bereiden. Om jouw buurtfeest te organiseren moeten ook allerlei andere zaken geregeld worden zoals; uitnodigingen, feestlocatie, fotograaf, muziek, drank en enkele helpende handen. Probeer een buurtfeest vooral leuk en gezellig te houden.

Spaanse traiteur

Als professionele traiteur verzorgen wij tapas en paella catering op jouw buurtfeest. Afsluiten kan met een heerlijk dessertbuffet. Ook voor de bijhorende dranken kunnen wij zorgen. Een buurtfeest kan je buiten op straat, in een tuin van één van de buren of in een buurtzaaltje laten plaatsen.

Originele feest ideeën en activiteiten

Daar wij reeds vele buurtfeesten verzorgd hebben viel het ons op dat er af en toe leuke activiteiten op het programma stonden. Vooral voor de kinderen is het aangeraden om voor een beetje afleiding te zorgen.

Hieronder geven we een opsomming van deze ideeën of activiteiten.

 • Wandeling; Een korte wandeling bij goed weer is leuk om eventjes de benen te strekken.
 • Speurtocht; Op internet zijn er massa’s speurtochten te vinden voor kinderen en volwassenen. Er zijn zelfs bedrijven actief die volledig uitgwerkte speurtochten en zoektochten aabieden.
 • Go-carts huren; Heel leuk is het huren van enkele go-carts, steps en speciale fietsen.
 • Springkastelen; Springkastelen heeft u in verschillende vormen en afmetingen, kinderen zijn er dol op.
 • Trampolines; Trampolines heeft u in verschillende vormen en afmetingen. Zorg wel voor de nodige veiligheidsmaatregelen zodat er geen ongelukken gebeuren.
 • Clowns en goochelaars; Met een goede clown of goochelaar is uw feest vast en zeker een succes.
 • Gezelschapspelen; Van kaartspel tot bordspel, een gezelschapspel is steeds een aanrader.
 • Balspel; Voetbal, volleybal, badminton, enz… Dit spreekt voor zich.
 • Kindercircus; Jongleren, diabolo, tonlopen, eenwieler, steltlopen, enz… alle benodigdheden kan je huren met al dan niet begeleiding van een echte artiest.
 • Knutselen; Ook hiervoor kan u eigen materiaal aankopen of een volledig knutselpakket online bestellen.
 • Kindergrime en verkleden; Een ervaren grimeur maakt de mooiste beschilderingen op de gezichtjes van de kinderen. Met de bijhorende kledij leven ze zich helemaal in in de wereld van sprookjes, dieren, enz..
 • Klei workshop; Een mobiel klei atelier waarbij kinderen onder professionele begeleiding kleiwerkjes vervaardigen. Een leuke creatieve bezigheid voor de jonge klei neuzen op uw babyborrel.

 

Tip: Zorg ervoor dat kinderen zoveel mogelijk samenspelen. Wanneer het slecht weer is zorg dan voor een alternatief.

Vragen? Bel Paella Fusion