2 tot 6 maanden vooraf
- Bepaal de feestdatum
- Boek indien nodig een zaal
8 weken vooraf
- Zorg voor de uitnodigingen
- Boek, indien nodig, de cateraar of traiteur
- Boek een fotograaf, animatie
4 weken vooraf
- Nodig uw gasten uit
- Huur indien nodig extra personeel
- Zorg voor de decoratie
3 weken vooraf
- Kies het menu en de hapjes.
- Vraag na of er iemand van jouw gasten allergisch is.
- Kies welke wijn, cava, chapagne of andere dranken u gaat schenken.
- Reserveer de nodige feestbenodigdheden bij een horeca verhuurbedrijf in de buurt.
- Maak een dagschema van de dag voorafgaand het feest en van het feest zelf.
2 weken vooraf
- Bel of mail met de gasten die niet gereageerd hebben op de uitnodiging
- Geef aan de traiteur het juiste aantal gasten door en check het uur nog even.
- Indien je zelf voor de maaltijd of een deel van de maaltijd zorgt stel dan een boodschappenlijstje op en koop alles wat niet bederfbaar is.
1 week vooraf
- Bereidt de gerechten die ingevrozen kunnen worden.
- Licht de eventuele buren in dat er een feest zal plaatsvinden.
5 dagen vooraf
- Controleer of alles besteld is wat nodig is.
- Zorg voor de bloemen en zet ze in water op een koele plaats.
2 dagen vooraf
- Zet de dranken in de koeling.
- Ga het eventuele gehuurde materiaal ophalen en controleer dit alles.
1 dag vooraf
- Maak de feestruimte vrij en plaats er vervolgens alles tafels, stoelen, linnen, …
- Versier de feestruimte met de nodig decoraties.
- Stel een tafelschkking op en plaats naamkaartjes op tafel
- Zorg voor voldoende handdoeken en zeep in het toilet.
- Zorg voor een garderobe
- Zet de bloemen op hun plaats
Op de dag van het feest
- Neem de hapjes en/of gerechten uit de diepvries.
- Maak de hapjes die vers moesten bereid worden.
- Neem met het personeel nog even hun taken door.
- Ontvang de cateraar en neem nog even de planning door.
2 uren vooraf
- Verwijder de kurken van de wijnflessen.
- Neem een uur voor het feest aanvangt de tijd om je rustig klaar te maken en ontspan nog even.