Controlelijst

Checklist

voor uw feest

Altijd op schema met deze controlelijst

CHECKLIST voor de organisatie van jouw feest

2 tot 6 maanden vooraf

  • Bepaal de feestdatum
  • Boek indien nodig een zaal

8 weken vooraf

  • Zorg voor de uitnodigingen
  • Boek, indien nodig, de cateraar of traiteur
  • Boek een fotograaf, animatie

4 weken vooraf

  • Nodig uw gasten uit
  • Huur indien nodig extra personeel
  • Zorg voor de decoratie

3 weken vooraf

  • Kies het menu en de hapjes.
  • Vraag na of er iemand van jouw gasten allergisch is.
  • Kies welke wijn, cava, chapagne of andere dranken u gaat schenken.
  • Reserveer de nodige feestbenodigdheden bij een horeca verhuurbedrijf in de buurt.
  • Maak een dagschema van de dag voorafgaand het feest en van het feest zelf.

2 weken vooraf

  • Bel of mail met de gasten die niet gereageerd hebben op de uitnodiging
  • Geef aan de traiteur het juiste aantal gasten door en check het uur nog even.
  • Indien je zelf voor de maaltijd of een deel van de maaltijd zorgt stel dan een boodschappenlijstje op en koop alles wat niet bederfbaar is.

1 week vooraf

  • Bereidt de gerechten die ingevrozen kunnen worden.
  • Licht de eventuele buren in dat er een feest zal plaatsvinden.

5 dagen vooraf

  • Controleer of alles besteld is wat nodig is.
  • Zorg voor de bloemen en zet ze in water op een koele plaats.

2 dagen vooraf

  • Zet de dranken in de koeling.
  • Ga het eventuele gehuurde materiaal ophalen en controleer dit alles.

1 dag vooraf

  • Maak de feestruimte vrij en plaats er vervolgens alles tafels, stoelen, linnen, …
  • Versier de feestruimte met de nodig decoraties.
  • Stel een tafelschkking op en plaats naamkaartjes op tafel
  • Zorg voor voldoende handdoeken en zeep in het toilet.
  • Zorg voor een garderobe
  • Zet de bloemen op hun plaats

Op de dag van het feest

  • Neem de hapjes en/of gerechten uit de diepvries.
  • Maak de hapjes die vers moesten bereid worden.
  • Neem met het personeel nog even hun taken door.
  • Ontvang de cateraar en neem nog even de planning door.

2 uren vooraf

  • Verwijder de kurken van de wijnflessen.
  • Neem een uur voor het feest aanvangt de tijd om je rustig klaar te maken en ontspan nog even.